»

aug 04

Lelki dilemmák 1-2. rész

Miért vallok kudarcot a kapcsolataimban?

Miért vonzom be ugyanazt a típust életembe?

Semmi más nem teszi annyira próbára érzelmi rendszerünket és egónkat, mint a párkapcsolat. Az adási és elfogadási képesség elengedhetetlenül fontos az egészséges élethez, a gyógyuláshoz és a spirituális fejlődéshez egyaránt, mégis nehezünkre esik kifejleszteni bárkivel szemben is.

Némelyik kapcsolat összhangban van karmánkkal, némelyik pedig nincs.., némelyik működik, némelyik rendkívül nehéz.., némelyik felemel, némelyik a mélybe taszít…

Miről is van szó? Először is, mi az, hogy karma?

Ha elfogadjuk a reinkarnáció lehetőségét, azaz, hogy folyamatosan újjászületünk, akkor nem okoz gondot a karma megértése..ok és okozat, bármit teszünk, az visszahat életünkre, mint egy bumeráng, amit kilendítünk és az visszatér hozzánk..természetesen, ez nagyon dióhéjba van foglalva..

Ha elfogadtuk a karmát, akkor jöhet az életfeladat megismerése is. Minden életünkben feljebb kell lépnünk a szellemi fejlődés lépcsőjén, ami vagy sikerül, vagy nem..előfordul ez jobb helyeken is, hogy valamit többszöri nekifutásra tudunk csak teljesíteni. Nincs ez másképp az élet nevű iskolában sem, ahol csak akkor léphetünk felsőbb osztályba, ha az aktuális évet sikeresen elvégeztük. Ha nem, akkor osztályt ismételünk mindaddig, amíg végre belevésődik a kis buksinkba az összes okosság.

A párkapcsolatok nem csak azért jönnek össze, hogy legyen akivel jól szórakozzunk, hanem, hogy legyen, akivel közösen fejlődjünk, tanuljunk, netalán az előző életünkben félbemaradt, lerendezetlen ügyeinket folytassuk tovább.
A rossz hír az, hogy ha mi a mostani párunkat “előzőleg” halálra szekáltuk, hát azt most kamatostól vissza kapjuk! Ja, mit egy többrészes sorozat, akár egy szappanopera, ami addig tart, míg végül mindenki megkapja méltó büntetését és jutalmát.
Attól függően, hogy ő tartozik nekem, vagy én vagyok-e neki adósa?

Kezdjük akkor elemezni mostani kapcsolatunkat, gondoljuk végig, hogyan ismerkedtünk meg, mi tetszett meg a másikban? Próbáljunk meg minden érzésünkre vissza emlékezni, éljük újra át azt a pillanatot., s ha mindezt a kellő alapossággal végezzük, akkor így utólag, olyan mozzanatok tűnnek a szemünk elé, amit akkor nem vettünk észre, most viszont alátámasztani látszik azt a tényt, miszerint nekünk “muszáj” volt megismerkednünk egymással, nem is tudtuk volna egymást elkerülni, hiszen az egész találkozás egy előre megtervezett koreográfia alapján történt.

Ha sikerül a filmet újra játszanunk elménkben, akkor az is világossá válik, hogy melyik tulajdonsága volt szerelmünk tárgyának oly vonzó számunkra, ami miatt karjaiba aléltunk. Tudniillik, olyan típusú emberhez vonzódunk, akire valami miatt felnézünk.., aki tesz valamit, ami minket elégedettséggel tölt el..akiből olyan kisugárzás árad, hogy minket elönt a melegség…, meg akitől a látásunk elhomályosodik, és agyi teljesítőképességünk is csökkenésnek indul, mondhatni, lila ködbe burkolózik szürkeállományunk.

Tehát, ha ebbéli életed feladata az, hogy tanulj meg dönteni, akkor te egy erős akaratú, domináns személyhez fogsz vonzódni, méghozzá úgy, mint a mágnes, az szinte magához vonz, hiszen az ellentétes pólus ugye vonzza egymást és per pillanat döntésképtelen vagy, ezért szeretnéd, ha ezt a feladatot valaki más végezné helyetted. Így nagyon boldog vagy, amikor találkozol Jenővel, aki már akkor eldöntötte, mi lesz, mielőtt még kérdeztél volna tőle bármit is!
Ez igen, ez férfi a javából, gondolod nagy örömmel, mint aki kifogta az aranyhalat. Hiszed ezt akkor..,mert, ha tudnád előre, hogy mi lesz ebből…?

Az ellentétek csak addig vonzzák egymást, amíg át nem adják egymásnak a polaritásukat. Te addig vonzódsz egy ilyen pasihoz, amíg megtanulod, hogyan kell dönteni, hogyan kell felelősséget vállalni önmagadért..ha mindezt sikerül elsajátítanod, akkor onnantól nem tűröd, hogy helyetted döntsön, ő rendelkezzen a te életed fölött. Tehát, pont azért fog téged taszítani, amiért bevonzott az “előző állapotodban”.Nemes egyszerűséggel fogalmazva, ez a kapcsolat kifújt, megtette a magáét, feladat teljesítve.

Persze, ez nem törvényszerű, hiszen, ha nincs elegendő erőd és kitartásod, akkor ez másképp alakul……

2. rész

” Tehát, pont azért fog téged taszítani, amiért bevonzott az “előző állapotodban”.Nemes egyszerűséggel fogalmazva, ez a kapcsolat kifújt, megtette a magáét, feladat teljesítve”

Tanúság:életfeladataid közé tartozott, hogy megtanulj dönteni, felelősséget vállalni önmagadért..ezért bevonzottál egy olyan embert, aki rendelkezett mindezen képességekkel, s mivel te szellemileg fejlődésnek indultál, ezért megtanultad tőle ezt a technikát..tehát, ő volt a tanító, s te a tanítvány..a vizsga sikerült, felsőbb osztályba léphetsz..ezek után, már nem ilyen kisugárzású férfit fogsz “keresni”, hanem más tulajdonságaira fogsz fókuszálni.

“Viszont, ha nem volt elegendő erőd és kitartásod, akkor ez másképp alakul……”

Nézzük a másik lehetőséget, amelyikben Te nem vagy hajlandó megtanulni a levonandó tanúságot, tiltakozol a házi feladatod ellen, s hagyod, hogy a pasi jöjjön, lásson, győzzön és uralkodjon…

Az illető – akit nagy sikerrel bevonzottál -, immár ott van veled és levesz minden terhet a válladról, megnyugodhatsz, döntened semmiben sem kell, ő teljes jogkörű meghatalmazással van felruházva, örömmel él is vele.
Tetszik neked is a dolog, nem kell törődnöd semmivel, jól érzed magad mellette – egy ideig.., aztán szeretnél néha szóhoz jutni.., szeretnél némely téged érintő dologba beleszólni, belefolyni a mindennapi életetekbe..hiszen, a párkapcsolat egyik fele Te lennél, azaz, te képviseled az 50 % -ot! Illetve már nem képviseled..lemondtál eme jogodról, amikor kihagytad az első alkalmat akaratod érvényesítésére..mert, hogy akkor még lett volna esélyed, ami mostanra messze szállt..

Nézzük, mik a lehetőségeid;ha nem csak szeretnéd, hanem akarod is, hogy legyen szavazati jogod, azért ebben a helyzetben már tenned is kell, nem kapod meg csak “úgy”. Első lépésként talán beszélhetnél álmaid hercegével, hogy mostanra már nem ez az álmod, hogy téged teljesen kitaszítson a kupaktanácsból.., szeretnél a döntésekben részt venni, szeretnéd a véleményedet kinyilvánítani..no igen, ezt kell eldönteni, hogy szeretnéd, vagy akarod..

Ha csak “szeretnéd”, akkor azonnal visszavonulót fújsz, amint a herceg kijelenti, hogy asszonynak a fakanál mellett a helye..meg egyébként is, mit képzelsz? Ő nem ezért költözött be hozzád, hogy még te mondd meg neki, hogy ő mit csináljon..s, ha őszinték akarunk lenni, még igaza is van, hiszen, ő teszi a dolgát, te pont eme arroganciájába és intoleranciájába szerettél bele.., számodra akkor ez jelentette az erőt, ezt az ő erényének láttad, ez képviselte az ő férfiasságát..,be kell látnod, hogy te vagy az, aki elcseszte a kottát..

Sajnos, nagyon sok nő belenyugszik ebbe a helyzetbe, vagy azért, mert átgondolja és arra a következtetésre jut, hogy végül is, nem olyan rossz a helyzet..maradjon minden így, ahogy van, ez a legkényelmesebb, meg egyébként is, mire lázadozzon, úgysem tud semmit sem tenni..és milyen igaza van! Jól tudjuk, hogy ha valaki előre eldönti a végeredményt, akkor annak igaza is lesz..ja, hogy akkor is igaza lett volna, ha a másik célt tűzi ki? Igen..ez így van, viszont azért tenni is kellene..fellázadni, harcolni, kitartani.., tehát, marad minden úgy, ahogyan kialakult..,ezért nem kell tenni semmit, ez a legkényelmesebb megoldás.., igaz, ebben az esetben egy idő után számíthatsz arra, hogy először hurutos problémáid lesznek, meg leszel fázva, köhögsz-tüsszentesz, s hosszabb kirándulásokat teszel az orvosi rendelőbe, ahol megállapítják, hogy kezdődő allergiád van..na, nem a parlagfű miatt! Ne áltasd magad! Az is allergiás lesz, akinek több kilométeres körzetében sincs parlagfű! Viszont, egy ugyanilyen herceggel rendelkezik, mint te..mert, hogy ő is bevonzotta…, s ő sem akar megszabadulni tőle.., vagy, mert nincs bátorsága, kitartása, ereje, egyszóval nincs önbecsülése!

Innentől aztán megint több lehetőséged van, rajtad múlik, melyiket választod? Elmerülsz-e végleg az elnyomásban (elnyomottságban), vagy addig jársz a gyógyszertárba allergia elleni gyógyszerért, míg közelebbi kapcsolatba kerülsz a gyógyszerész fiúval, akiből majd erőt merítesz.., vagy pedig..

Tehát, összejössz a gyógyszerész fiúval, aki nagyon kedves és megértő, szavai gyógyírként hatnak lelkivilágodra…kezded látni, hogy ő mennyire férfias..milyen együtt érző, toleráns..védelmező.., biztonságot sugárzó..
igen, egész biztos, hogy ő az igazi..így már erősnek érzed magad, hisz ott van melletted..kezdesz gondolkodni, hogyan lehetne a cserét lebonyolítani.., mert, hogy cseréről van szó, ugye látod? Hiszen te újból egy olyan erős férfira vágysz, aki segít neked egy bonyolult helyzetből kimászni, amit egyedül képtelen vagy megoldani..érted ugye? Figyeled a lényeget? Te nem oldottad meg a saját ügyedet, nem sajátítottad el a döntési képességet, az önmagadba vetett hitet, nem vállalod fel a felelősséget életedért, hanem mit csinálsz?

Bevonzol egy ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkező pasit, egy másik herceget, aki helyetted fog dönteni és leveszi válladról a felelősséggel járó terheket, akinek ugyanúgy ki vagy szolgáltatva, hiszen te ugyanolyan állapotban vagy, mint voltál ezelőtt..

Tehát, egyik herceget lecseréled egy másik ugyanolyanra..

Cseberből vederbe..

Osztályismétlő lettél..kezdheted ugyanazt az évet elölről…, vagy pedig…

Szerző: Lévay T. Erzsébet

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!