«

»

aug 09

A Halak és a szerelem…

Az alábbi jellemzés kérdezz-felelek  formában született a teljesség igénye nélkül, a feltett kérdések alapján és az aktuális Hold állás figyelembe vételével…ha Te is kíváncsi vagy valamire, vagy van hozzáfűzni valód,akkor regisztrálj és szólj hozzá…beszélgessünk…

Kedves Judit!

Kérdésedre a válaszom: a Halak egy kettős jegy, ő rendkívül intuitív és érzékeny, romantikus és önfeláldozó, mély érzelmei és idealisztikus elképzelései vannak a társkapcsolatról, fokozottan törekszik az egységre. Vigyáznia kell, mert egy nem egyenlő kapcsolatban könnyen feláldozza magát és megbetegszik. Most a Hold a Skorpióban van, ami a jegy szülötteiben felerősíti ezeket a “vizes” tulajdonságokat, még érzékenyebbé válnak és sértődöttebbé. Előtérbe kerülnek a családi gondok, nagyobb ilyenkor a lelki sérülés veszélye. Ideális kapcsolata leginkább egy hasonlóan mély érzelmeket megélő Halakkal, Skorpióval, vagy egy földes Szűzzel lehet, akik jobban megértik az ő különleges lelkivilágát és azonosulni is tudnak azzal. Tőlük megkaphatja mindazt a “bánásmódot”, amire a Halak szülöttje vágyik. Nehezebb dolga van egy tüzes, vagy levegős jegyű szülöttel, aki nehezen tudja tolerálni az ő érzelmi kifakadásait….az Ikrek és a Vízöntő kifejezetten ódzkodik és menekül az ilyen mély érzelmektől, ami a Halakban lakozik….holnap délután a Hold átlép a Nyilas jegybe, ami ugye egy tüzes jegy..na most gondolj bele, amikor a tüzet nyakon öntik egy vödör vízzel…az csak sistereg és próbál levegőhöz jutni, hogy lángolhasson, miközben a víz elpárolog a nagy hőségben….gondolom, ez a szimbolika érthető és átültethető a Halak lelkivilágára…

 

 • Judit Szabó Kedves Erzsébet! Nagyon szépen köszönöm, hát megint választ kaptam Tőled arra, amit a napokban érzek: feszültség, érzelmi hullámzások, de nagyon erősen és még sorolhatnám….Hát amit pedig a Nyilas-sal kapcsolatban írtál,nagyon elgondolkodtató, egy Nyilas-sal vívom a mindennapi “harcomat” itthon….tele szeretettel….. A fiam, barátnőm “Vízöntők”, tényleg nincs könnyű dolguk velem, vagy nekem velük, mert nem értik a lelki, érzelmi életemet, ami teljes mértékben irányít..
 • Levay T Erzsebet A Vízöntők különcök, nem szívesen alkalmazkodnak egy ilyen érzelmes jegyhez…nem is tudnak mit kezdeni ennyi túlcsorduló érzelemmel, menekülnek előle…nekik függetlenség és szabadság kell, nem pedig kötelék…nagyon magas fokú empátia és kölcsönös tisztelet, türelem kell a békés egymás mellett való éléshez….
 • Judit Szabó Igen, ezt érzem…, a fiam nehezen érti meg, hogy én “másképp” gondolkozom…. A Nyilas barátom ő már igen, de azért nem egyszerű vele sem…..
   
  Levay T Erzsebet Tudod, egy párkapcsolat a fejlődésünkért van, tanulnunk kell egymástól…és egymást segítve, karöltve haladni előre úgy, hogy közben a feleknek külön is megmarad a maguk szuverenitása, külön élete és egyéni érvényesülése…ezt leginkább csak az “összeillő” jegyek tudják egymásnak biztosítani…senki sem rosszabb, vagy jobb a másiknál, csupán minden csillagjegy más…más a hobbijuk, más az érdeklődési körük…stb….akik hasonló tulajdonsággal és hasonló életszemlélettel, életfilozófiával rendelkeznek, azok “többre” mennek egymással…. a levegő a levegővel, vagy a tűzzel, a víz a vízzel, vagy a földdel tud elegyedni…

 

 

 

 • Levay T Erzsebet Tehát;a Halak egy mélyérzésű, önfeláldozásra hajlamos személyiség, aki azonban diszharmonikus esetben ezzel vissza is (szokott) él. Túlzott érzelmi megnyilvánulásával és a mártírság önkéntes felvállalásával érzelmileg zsarolja társát,mintegy ezzel kényszerítve ki tőle olyan dolgokat, amiket az nem akart megtenni, de látván a Halak szenvedését, inkább megteszi azt.Erich Berne “Emberi játszmák” című könyvében fantasztikus jellem ábrázolást ad arról, hogy a “szegény ÉN” eljátszásával hogyan hozhatjuk a másikat olyan helyzetbe, amikor ő mintegy “megmentőnek” képzelheti magát, mint egy várkori lovag, így tudtán és akaratán kívül olyan dolgokra lehet rávenni, ami egyébként az ő természetétől messze áll. Ez az egyik legbiztosabb út ahhoz, hogy a felek megbetegítik és hosszabb távon megmérgezik egymás lelkét és életét….
 • Levay T Erzsebet A Halak csak egy olyan társ mellett érvényesülhet, akivel szemben nem kell ezeket az emberi játszmákat alkalmazni, aki önmagától is a szülött felé fordul teljes figyelmével és szeretetével….a földes jegyű Szűz az egyik legideálisabb társa lehet, mivel attól pont azt kapja, amire vágyik…nem kell kierőszakolnia és cseleskednie semmiért.
  Egy ilyen társ mellett a Halak ki tud bontakozni, méltó elismerésben és csodálatban részesül, így nagyobb eséllyel ébred saját nagyszerűségére is, hamarabb megtalálja önmagát, átérzi az Istennővé válás lehetőségét…
 • Levay T Erzsebet A két egymással szemben úszó hal szimbolizálja a jegyet, ami azt jelenti:egyrészt vágyik a teljességre, másrészt viszont fél a személyisége elvesztésétől. Ebben a jegyben nyílvánul meg legerősebben a partner iránti ragaszkodás, szinte lemond személyisége érvényesítéséről és rábízza magát társára. Ez a hétköznapokban elmehet egészen a döntésképtelenség és a felelősség elhárításáig is. Ennek gyakori megnyílvánulása a drog és alkohol függőség.
 • Zs. Sándor Kedves Erzsébet ! A Halak és az Oroszlán egymáshoz történő viszonyulásával kapcsolatban lennél szíves megosztani a véleményedet ? Előre is köszönöm !
 • Judit Szabó Kedves Erzsébet! Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszodat a Halakkal kapcsolatban. Én is mindig a két egymással szemben úszó halra szoktam gondolni, hogy az egyik úszik az egyik irányba, a másik pedig ellentétesen….Ez mindent megmagyaráz. Mindig arra törekszem, hogy teljes legyen az életem, de amikor kezd alakulni, megijedek és meghátrálok… Sajnos az aszcendensemet nem tudom, mi lehet, szerintem az is valamilyen nagyon érzékeny jegy, a Rák-ra gondolok. Megpróbálom kideríteni, hogy pontosan hány órakor születtem, úgy tudom, abból lehet kiszámítani.
 • Levay T Erzsebet Kedves Sándor, nagyon szívesen! De ez nem az én “véleményem”, hanem az asztrológia, mint több évszázados tudomány megfigyelései és alátámasztásai.
  És azt még egyszer hangsúlyozom, hogy csak az egyén pontos születési percére készített képlet mutatja a rá igazán jellemzőket, ez enélkül, csak “általánosság”!
  Tehát, a Halak és az Oroszlán;ebben a kapcsolatban a Halak húzza a rövidebbet leginkább, mivel egy Oroszlánnak hódolat jár, mint egy igazi uralkodónak…persze, itt sem mindegy, hogy az illető Oroszlán hányadikán született és úgyszintén a Halakra is fontos a napszám. Az Oroszlán egy tüze jegy, szemben a Halak vizével…na most képeld el, amikor a tüzet nyakon öntik vízzel! Mi lesz abból? Sistergés! Mindkettő küzd a fennmaradásért, de mégis csak a víz lesz az, ami elpárolog, miközben a tűz még vagy újjáéled, vagy az is kialszik…nem könnyű az élet egymással, főleg akkor nem, ha már a “rózsaszín köd” eloszlott, a szerelem elmúlt és pont most kellene a szeretetnek, a kölcsönös megbecsülésnek a helyébe lépni!
  Ismétlem;ez csak általánosság, a felek ascendense sokat módosíthat rajta, továbbá mindkettejük szellemi és érzelmi intelligenciája az, ami befolyással bírhat a kapcsolatra…
 • Zs. Sándor Kedves Erzsébet ! Nagyon köszönöm a tartalmas választ ! Sok minden teljesen igaz. További szép napot kívánok !
 • Levay T Erzsebet Szia Judit! Igen, az ascendens nagyon fontos, sok minden még érthetőbb és áttekinthetőbb lenne, ha azt is tudnád….egyébként nagyon találóan érzékeltetted az érzelmeidet, valóban nem lehet könnyű dolgod…viszont csupa szív és jóság vagy! Ezért legyen olyan társad, aki mindezt megbecsüli és méltányolja! A Halaknak meg kell élniük az Istennővé válás lehetőségét, ezért kell körültekintően társat választani és nem benne maradni egy olyan kapcsolatban, ami letaszítja őket a mélybe….
 • Levay T Erzsebet A férfi Halak pedig Istenné válhatnak…( mindenkiben benne lakozik az Isten) azért emeltem ki a hölgyeket, mert eddig csak ők írtak, most viszont itt van Sándor is…köszönöm és viszont kívánok minden jót Neked…:)
 • Judit Szabó Nagyon szépen köszönöm, a dicséretet is! Szeretek segíteni és nagyon fontos, hogy engem is szeressenek! Talán ez mindennél fontosabb! A társ választás…hát eddig nem volt a legmegfelelőbb, azt hiszem, most már értem, miért…
 • Levay T Erzsebet Kedves Judit…örülök neked…igen, a társválasztás az egyik legfontosabb dolog…egy kapcsolat kettő emberről szól, mert ha csak egy van benne, hát azt – pestiesen szólva – megette a fene! Szép napot kedves! :)
 • Judit Szabó Erzsébet , nagyon szépen köszönöm! Igyekszem megtudni az asztendensemet . Neked is szép napot kívánok!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!